Pàgines

dimecres, 31 de març del 2010

PRESSURE POINT. The Zutons

La pressió atmosfèrica és el pes d’una columna d’aire en un punt donat de la superfície del planeta. Aquest pes exerceix una pressió sobre aquest punt de la superfície, ja sigui terrestre o marina. Si el pes de la columna disminueix, també ho fa la pressió, i al contrari. Si augmenta el nombre de molècules de l’aire en una superfície, hi haurà més molècules per exercir força sobre aquella superfície, amb el consegüent augment de la pressió. El mateix passa a l’inrevés, menys molècules equival a menys pressió.
La diferència de pressió entre dos punts s’anomena gradient de pressió. En els mapes del temps, se uneixen punts d’igual pressió para traçar els anticiclons i las depressions. En la nomenclatura anglosaxona, en los mapes del temps, un anticicló es representa amb la lletra H, de heavy (pesat), i una depressió amb la letra L, de light (lleuger). Així doncs, en un anticicló l’aire pesarà més que en una depressió, per això es denominen altes pressions als anticiclons i baixes pressions a les depressions.
¿Cóm es mesura? Para mesurar la pressió atmosfèrica, es fa servir el baròmetre. En meteorologia s’usa com a unitat de mesura de la pressió atmosfèrica l’hectoPascal (hPa). La pressió normal sobre el nivell del mar són 1013,2 hPa.


LLETRA
I can't get this pressure point out of my head. I can't get this pressure point out of my head. I feel it in work, you know, I feel it in bed. I can't get this pressure point out of my head. I've paid all my bills and I've acted so well. Ain't been cheating, there's nothing to tell, so why all this pressure? I don’t understand. I call on my neighbours, and lend them a hand. Doctor, oh doctor, I'm willing to learn. Well all of my bones, well they toss and they turn. Mother, oh mother, I'm begging you please to rid me of madness and cure this disease.

A weary old soldier, well I have become with all of this pressure. My mind's on the run. Oh maybe a change and it's all for the best. Maybe it's something to get off my chest. Doctor, oh doctor, I'm begging you please to rid me of madness and cure this disease. Mother, oh mother, I'm willing to learn. Well all of my bones, well they toss and they turn.

Pressure

I can't get this pressure point out of my head. I can't get this pressure point out of my head. I feel it in work, you know, I feel it in bed. I can't get this pressure point out of my head.

Pressure

TRADUCCIÓ
No puc treure’m del cap aquest punt de pressió. No puc treure’m del cap aquest punt de pressió. Ho noto a la feina, ja saps, ho noto al llit. No puc treure’m del cap aquest punt de pressió. Pe pagat totes les meves factures i he actuat força bé. No he enganyat a ningú, no hi ha res a dir, així que per què aquesta pressió. No ho entenc. He recorregut als meus veïns i els he fet un cop de mà. Doctor, doctor, desitjo aprendre perquè els meus ossos no deixen de moure’s. Mare, mare, et prego, sis plau, que m’alliberis d’aquesta bogeria i em curis la malaltia.

Un vell soldat cansat m’he tornat amb tota aquesta pressió. El meu cap s’ha fugat. Oh, potser un canvi i que sigui per millorar. Potser és alguna cosa que treure’m del pit. Doctor, doctor, li prego, sis plau, que m’alliberi d’aquesta follia i em curi la malaltia. Mare, mare, desitjo aprendre perquè els meus ossos no deixen de moure’s.

Pressió

No puc treure’m del cap aquest punt de pressió. No puc treure’m del cap aquest punt de pressió. Ho noto a la feina, ja saps, ho noto al llit. No puc treure’m del cap aquest punt de pressió.

Pressió