Pàgines

dimecres, 7 de maig del 2008

COME UN CAMMELLO IN UNA GRONDAIA. Franco Battiato

Torna i tornarà l’artista total. Cantautor, poeta, pintor, director de cinema i, en fi, sempre a l’avantguarda. Com a curiositat, dir que, en el decurs de la seva carrera ha fet servir psudònims com ara, Ed De Joy, Franc Jonia, Astra, Martin Kleist, Albert Kui, Kilim o Süphan Barzani. Aquest últim és també la sava signatura en els quadres.


Vivo come un cammello in una grondaia in questa illustre e onorata società! E ancora, sto aspettando, un'ottima occasione per acquistare un paio d'ali, e abbandonare il pianeta. E cosa devono vedere ancora gli occhi e sopportare? I demoni feroci della guerra, che fingono di pregare! Eppure, lo so bene che dietro a ogni violenza esiste il male... Se fossi un po' più furbo, non mi lascerei tentare. Come piombo pesa il cielo questa notte. Quante pene e inutili dolori.

Visc com un camell a un canaló en aquesta il·lustre i honrada societat! I encara, estic esperant, una òptima ocasió per adquirir un parell d’ales, i abandonar aquest planeta. I què han de veure i suportar encara els ulls? Els dimonis ferotges de la guerra, que fan veure que preguen! Malgrat, bé que ho sé, que dins de tota violència existeix el mal... Si jo fos una mica més espavilat, no em deixaria temptar. Aquesta nit el cel pesa com el plom. Quantes penes i dolors inútils.

(GAUDEIX-LA)